Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 4ο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 4ο

0 comments

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 4ο

Βήμα 4ο:

Συγκέντρωση δεδομένων, SEO και ασφάλεια

Αυτό είναι το κομμάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι παραλείπουν. Αλλά είναι ιδιαιτέρως βασικό για την επιβίωση σας διαδικτυακά. Η συγκέντρωση δεδομένων είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο θέμα. Οι επιστήμονες δεδομένων (αναλυτές δεδομένων) αμείβονται πολύ καλά στις μέρες μας. Επίσης, τα δεδομένα αποτελούν έναν από τους πιο πολύτιμους πόρους και θεωρούνται το “πετρέλαιο της εποχής μας”.   

Η συλλογή και ανάλυση των δεδομένων είναι τόσο σημαντικό θέμα επειδή μπορείτε να καταλήξετε σε ασφαλή συμπεράσματα με ελαχιστοποιημένο περιθώριο λάθους. Μπορείτε να μάθετε πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα προϊόντα σας, τις διαδικτυακές τους συνήθειες, ακόμη και κάποια από τα πιστεύω τους  και να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να φτιάξετε μια σχεδόν τέλεια τμηματοποίηση της αγοράς σας.

Αρχικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε cookies και άλλες αυτοματοποιημένες πλατφόρμες για να συγκεντρώνετε εύκολα τα δεδομένα που σας χρειάζονται και να τα αναλύετε.Τα καλά νέα είναι ότι η χρησιμοποίηση τέτοιων δεδομένων δε απαιτεί γνώσεις στατιστικής και μαθηματικών. Τα κακά νέα είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι δωρεάν. Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη!

Η λέξη SEO προκύπτει από τα αρχικά για Search Engine Optimization, δηλαδή Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης. Είναι ένα σύνολο τεχνικών που βοηθούν στο να εμφανίζεστε όσο το δυνατόν περισσότερο στο διαδίκτυο. Μπορείτε να προσλάβετε  κάποιον ειδικό για να το αναλάβει για σας, αλλά δυστυχώς μάλλον θα σας κοστίσει ακριβά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια online εργαλεία. Τα περισσότερα από αυτά είναι δωρεάν, αλλά ίσως χρειαστεί να πληρώσετε σε κάποιες περιπτώσεις. Ωστόσο, το ποσό χρημάτων που απαιτείται είναι συνήθως πολύ μικρό και εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από τις ανάγκες σας. Ψάξτε το λίγο και θα βρείτε την καλύτερη λύση για εσάς.

Το ίδιο πράγμα ισχύει και την ασφάλεια.  

Σαν επιχειρηματίας, είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσετε την ασφάλεια τόσο των συναλλαγών όσο και του περιεχομένου σας.

Το να ασφαλίσετε το online περιεχόμενο σας είναι πολύ ευκολότερο. Και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια δωρεάν εργαλεία, αλλά αν ο όγκος του περιεχομένου σας είναι πολύ μεγάλος (και θα γίνει σε κάποια στιγμή) θα πρέπει τελικά να πληρώσετε κάποιο ποσό.

Το να ασφαλίσετε τις συναλλαγές από την άλλη πλευρά, μπορεί να αποδειχθεί πολύ δυσκολότερο και ακριβότερο ανάλογα πάντοτε και με τις ανάγκες της επιχείρησης σας. Αλλά εύκολα θα συνειδητοποιήσετε ότι το να μην παρέχετε αυτή την ασφάλεια μπορεί να σας κοστίσει τελικά πολύ περισσότερο από ένα μικρό πρόγραμμα λογισμικού.

Δείτε το "Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 1ο"

Δείτε το "Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 2ο"

Δείτε το "Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 3ο"

Ας συνοψίσουμε:

Το χτίσιμο της Online παρουσίας της επιχείρησης σας είναι πολύ σημαντικό στην εποχή μας, οπότε θα πρέπει να αφιερώσετε κάποιο χρόνο για να φροντίσετε την διαδικτυακή σας εικόνα. Για να το καταφέρετε αυτό μπορείτε και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο αρχικά να ακολουθήσετε κάποια βασικά βήματα και να τα εφαρμόσετε μόνοι σας, αλλά καθώς η επιχείρηση σας θα μεγαλώνει θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα τελικά να προσλάβετε κάποιους ειδικούς.

Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε εγγραφείτε στο newsletter μας  για να λαμβάνετε όλα τα νέα και τις συμβουλές μας κατευθείαν στο email σας.