Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 3ο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 3ο

0 comments

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Internet για να προβάλλετε την επιχείρηση σας: Μέρος 3ο

Βήμα 3ο:

Εξασφαλίστε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας σας (brand awareness)

Το να φτιάξετε μια διαδικτυακή κοινότητα όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να μοιράζονται τα ενδιαφέροντα τους είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στην αρχή.Αλλά θα πρέπει επίσης να εξασφαλίσετε ότι τα προϊόντα, το λογότυπο και η μάρκα σας, γενικότερα, προωθούνται μέσω αυτή της κοινότητας.

Για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας σας (brand awareness) πρέπει να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία με τα 7 σημεία:

  • Περιεχόμενο (Content)

Σιγουρευτείτε ότι έχει συνοχή, είναι ενημερωμένο και περιέχει όλες τις πληροφορίες που κάποιος χρειάζεται προκειμένου να πραγματοποιήσει μια αγορά

  • Εξατομίκευση (Customization)

Δημιουργήστε διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Μπορείτε να χωρίσετε το κοινό σας σε διαφορετικά τμήματα και να δημιουργήσετε ξεχωριστό περιεχόμενο για το κάθε ένα

  • Άνεση (Convenience)

Σιγουρευτείτε ότι το περιεχόμενο σας είναι εύκολο στην κατανόηση και ελκυστικό

  • Κοινότητα (Community)

Όπως έχουμε ήδη πει η ύπαρξη μιας κοινότητας είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να προετοιμαστεί το κοινό για τα προϊόντα σου

  • Επικοινωνία (Communication)

Πάρτε ανατροφοδότηση. Ρωτήστε τον κόσμο τι πιστεύει για τα προϊόντα σας, το περιεχόμενο σας κτλ. Επίσης, ρωτήστε τους τι θα τους άρεσε να παράγετε ή να ανεβάσετε!

  • Εξυπηρέτηση Πελατών (Customer Care)

Αφού πουλήσετε κάτι σε κάποιον πρέπει να του παρέχετε ορισμένες επιπλέον υπηρεσίες. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με ένα από τα προϊόντα σας, αν κάτι λείπει ή κάτι τέτοιο, θα πρέπει να το γνωρίζετε και να το φροντίσετε.

Διαφορετικά, θα χάσετε μερικούς από τους πελάτες σας. Και ίσως και κάποιους εν δυνάμει πελάτες. Ακούστε λοιπόν προσεκτικά τα παράπονα τους και διορθώστε το πρόβλημα!

  • Συνδεσιμότητα (Connectivity)

Συνδεθείτε με άτομα που μοιράζονται τα ίδια ή παρόμοια ενδιαφέροντα με τα δικά σας. Μπορείτε να συμμετέχετε ο ένας με την κοινότητα του άλλου ή να διαφημίσετε ο ένας τον άλλον. Για παράδειγμα, αν πουλάτε μουσικά όργανα μπορείτε να συνδεθείτε με κάποιους συγκεκριμένους καλλιτέχνες. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προωθούν αυτοί εσάς και εσείς αυτούς.

 
 
 
Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε εγγραφείτε στο newsletter μας  για να λαμβάνετε όλα τα νέα και τις συμβουλές μας κατευθείαν στο email σας.