Η διαδρομή μας

enateam

Ήταν Μάιος του 2006… όταν οι ιδρυτές της εταιρείας έχοντας ως πυξίδα το κοινό όραμα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού πόλου στην ευρύτερη περιοχή, αποφάσισαν να ενώσουν τις έως τότε αυτόνομες προσπάθειες τους στον χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών για χρηματοδοτήσεις επενδυτικών σχεδίων.

Έτσι, χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο, στις 16 Ιουνίου του 2006 η Σ. Αμοιράς - Δ. Μπαρδακίδης Ο.Ε. πραγματοποιεί την έναρξη της στην τοπική ΔΟΥ, με έδρα στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης, επί της οδού Βενιζέλου 70.

Προτεραιότητα Business Services ή pbs εν συντομία, ήταν ο διακριτικός τίτλος που αποφασίστηκε να μεταφερθεί στη νέα εταιρεία, μια και ο τίτλος προϋπήρχε από το Μάιο του 2002 κι τον χρησιμοποιούσε στην συναφή δραστηριότητα του ο ένας από τους δύο εταίρους.

Από τότε έως σήμερα, συμμετέχοντας στην υλοποίηση του Γ’ ΚΠΣ, του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, των Αναπτυξιακών Νόμων και διαφόρων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η ομάδα παρέχει τις υπηρεσίες τόσο στο πρωτογενή όσο και στο δευτερογενή, τριτογενή αλλά και δημόσιο τομέα, έχοντας υποστηρίξει την υλοποίηση περισσότερων από 800 αναπτυξιακών έργων, μέσω των αντίστοιχων μελετών χρηματοδότησης που έχει εκπονήσει.

Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης της η ομάδα μας επιλέγει να συνεργαστεί με ανθρώπους που διαθέτουν γνώση κι εμπειρία στο αντικείμενο δραστηριότητας τους. Με αυτή τη λογική, τον Μάρτιο του 2007 συμμετέχει στην ίδρυση της εταιρείας τεχνολογίας & πληροφορικής Αστικές Τεχνολογίες Ο.Ε.

Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2008 συν ιδρύει με άλλους μετόχους την εταιρεία κατασκευής και εμπορίας ακαδημαϊκού λογισμικού Scigen Technologies Α.Ε. που δραστηριοποιείται στη διεθνή αγορά.

Τον Ιούλιο του 2010 και έχοντας αξιολογήσει την αναγκαιότητα χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συμμετέχει ενεργά στην ίδρυση και λειτουργία της τεχνικής εταιρείας κατασκευής έργων ΑΠΕ Ecoτεχνική Ο.Ε.

Έχοντας έντονη δραστηριότητα και στόχευση στον πρωτογενή τομέα, αποφασίζει και τελικά κατορθώνει μετά από χρονοβόρα διαδικασία να πιστοποιηθεί στη διαδικασία εξυπηρέτησης και υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης των Αγροτών. Η εταιρεία είναι από το Μάιο του 2014, πιστοποιημένος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, φορέας Α’ και επίσημη πύλη ΟΣΔΕ στη Π.Ε. Ξάνθης.

Τoν Νοέμβριο του 2014 οι συμμετέχοντες στην ομάδα της pbs μετεξελίσσουν το εταιρικό σχήμα και δημιουργούν την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. Παράλληλα μεταφέρουν την έδρα της εκτός της πόλης της Ξάνθης, στο 3ο χλμ Ξάνθης - Καβάλας, σε νέα και ευρύχωρα γραφεία 300 τ.μ. όπου η #enateam, όπως πλέον αυτοπροσδιορίζεται, μπορεί να απασχοληθηθεί αποδοτικά και να εξυπηρετήσει άνετα όλους όσους συνεργάζονται μαζί της.

Σε συνέχεια της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών της με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, η #enateam επεκτείνει τις δραστηριότητες της και τον Μάιο του 2015 πιστοποιείται ως φορέας Α’ και επίσημη πύλη ΟΣΔΕ στην Π.Ε. Καβάλας με τη ταυτόχρονη δημιουργία υποκαταστήματος στην περιοχή της Χρυσούπολης. Παράλληλα, μέσω της συμμετοχής της στην εταιρεία Κωνσταντίνος Βέρρος & Σία ΙΚΕ, πιστοποιείται ως φορέας Α΄και επίσημη πύλη ΟΣΔΕ στην Π.Ε. Σερρών.

Στόχος της #enateam συνεχίζει να είναι η παροχή μιας διευρυμένης γκάμας εξειδικευμένων υπηρεσιών, οι οποίες προσθέτουν αξία στα προϊόντα και στις υπηρεσίες των πελατών της.

συνεχίζεται...