Ολοκλήρωση εκδήλωσης: "Χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιχείρηση μου", Δράμα 02/11/2022

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ολοκλήρωση εκδήλωσης: "Χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιχείρηση μου", Δράμα 02/11/2022

0 comments
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “Χρηματοδοτικά εργαλεία για την επιχείρησή μου”, που συνδιοργανώθηκε από την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και την ομάδα έργου #RemicroLOCAL του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ). 
 
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2022, στον φιλόξενο χώρο της δομής στήριξης επιχειρηματικότητας Lab.40στη Δράμα.
 
 
Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλωσόρισε η Υπεύθυνη της δομής, κα Φωτεινή Δημίου. Η κα. Δημίου μέσα από μια σύντομη παρουσίαση, ενημέρωσε το κοινό για τις δράσεις του Lab.40.
 
Εν συνεχεία, το λόγο πήρε ο πρώτος ομιλητής της εκδήλωσης κ. Νεοκλής Στάμκος, επικεφαλής του τμήματος Μικροπιστώσεων, του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ). Ο κ. Στάμκος, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις της χώρας μας, καθώς και στους νέους τρόπους χρηματοδότησης εκτός τραπεζών που έχουν κάνει την εμφάνιση τους το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.
 
 
Την εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του ο κ. Νίκος Χαραλαμπογιάννης, Συντονιστής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Αναπτυξιακού Νόμου & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. Ο κ. Χαραλαμπογιάννης παρουσίασε τα βασικά σημεία του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 και στην συνέχεια παρουσίασε τις 2 ενεργές προσκλήσεις του αναπτυξιακού που αφορούν τα καθεστώτα «Αγροδιατροφή-Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων-Αλιεία-Υδατοκαλλιέργεια» και «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» και τις λεπτομέρειες τους. 
 
 
Με μεγάλο ενδιαφέρον και εύστοχες ερωτήσεις, το κοινό συμμετείχε στον εποικοδομητικό διάλογο που προέκυψε σχετικά με τον Αναπτυξιακό Νόμο
 
 
Στο τέλος της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σε χαλαρό κλίμα με τους ομιλητές για τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να διερευνήσουν πως μπορούν να αξιοποιήσουν τα εργαλεία χρηματοδότησης που παρουσιάστηκαν και ειδικότερα τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο για να τις αναπτύξουν. 
 
 
Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέδραμαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης και ειδικότερα τη #RemicroLOCAL για την άψογη συνεργασία, το Lab.40 για τη θερμή φιλοξενία καθώς και τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.