Ολοκλήρωση εκδήλωσης: "Η σημασία των Soft Skills στις επιχειρήσεις"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ολοκλήρωση εκδήλωσης: "Η σημασία των Soft Skills στις επιχειρήσεις"

0 comments

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου το ενδιαφέρον workshop με τίτλο “Η σημασία των Soft skills στις επιχειρήσεις”.

To workshop διοργανώθηκε από την εταιρεία Microsmart και φιλοξενήθηκε στα γραφεία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα στο #enahub, σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών από κάθε τομέα με κοινό στόχο την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Την εκδήλωση άνοιξε με έναν μικρό χαιρετισμό και μια σύντομη παρουσίαση της Microsmart, των υπηρεσιών και των δράσεων της, ο Νεοκλής Στάμκος, CEO της εταιρείας. 

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης, ο Life & Business Coach, Θεράπων Φάκας, ανέπτυξε με διαδραστικό τρόπο και ρεαλιστικά παραδείγματα τα βασικά soft skills που απαιτούνται στον επαγγελματικό χώρο. Η παρουσίαση επικεντρώθηκε σε σημαντικά θέματα, όπως οι στρατηγικές για αποτελεσματική επικοινωνία με την ομάδα και οι τεχνικές για την έμπνευση, την παρακίνηση και την καθοδήγηση ομάδων προς την επίτευξη των συλλογικών στόχων. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της αναδείχθηκαν εργαλεία για την αντιμετώπιση των εργασιακών προκλήσεων με ανθεκτικότητα και για την προώθηση καινοτόμων λύσεων προβλημάτων. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στη σημασία των συναισθημάτων στη λήψη αποφάσεων και κατά συνέπεια στην ανάγκη δημιουργίας μιας θετικής εργασιακής κουλτούρας. 

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων διατηρήθηκε υψηλό καθ' όλη τη διάρκεια του workshop, ενώ η παρουσίαση αποτέλεσε μια ενδιαφέρουσα αφετηρία για περαιτέρω συζήτηση και τροφή για σκέψη για επιπλέον διερεύνηση του θέματος.