"Γνώρισε την enateam": Δήμητρα Χάιδου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

"Γνώρισε την enateam": Δήμητρα Χάιδου

0 comments

Αυτή την εβδομάδα σας συστήνουμε την ασκούμενη μας Δήμητρα Χάιδου και της δίνουμε το λόγο να περιγράψει την εμπειρία της στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης. 

Ποιες είναι οι σπουδές σας;

Σπούδασα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Γιατί επιλέξατε την ena για την πρακτική σας;

Έπειτα από προσωπική έρευνα για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας στην περιοχή κατέληξα πως θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία για μένα.

Ποιο είναι το αντικείμενο σας στην ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης;

Εργάζομαι ως βοηθός της οικονομικής διεύθυνσης.

Αρχικά, ο χώρος όπου στεγάζεται η επιχείρηση είναι ευχάριστος και μοντέρνος. Ακόμη, τα άτομα τα οποία την απαρτίζουν (η διοίκηση αλλά και τα στελέχη) είναι πάντα ευγενικά, τόσο σε πελάτες όσο και σε συναδέλφους, αλλά και πρόθυμα να με βοηθήσουν και να λύσουν κάθε απορία μου. Τέλος, η ανάθεση εργασιών σχετικών με το κομμάτι των σπουδών μου με βοηθά ώστε να ξεκινήσω να αποκτώ εργασιακή εμπειρία. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον για ένα άτομο που αναζητά να ξεκινήσει την εργασιακή του εμπειρία σε σταθερές βάσεις, για αυτό σίγουρα θα πρότεινα την επιχείρηση.

Είναι σίγουρα ευχάριστη και πέραν των προσδοκιών μου. 'Εχω μάθει να συνεργάζομαι και να οργανώνω την εργασία μου. Ακόμη, έμαθα πως λειτουργεί η οικονομική διεύθυνση μίας επιχείρησης στην πράξη.

Θεωρώ πως η πρακτική άσκηση είναι η ομαλή ένταξη ενός φοιτητή στην αγορά εργασίας. Σίγουρα έχει να προσφέρει πλεονεκτήματα στον φοιτητή, από μικρά (π.χ. την εμπειρία) έως και μεγάλα (π.χ. πραγματική γνώση/ επαγγελματική αποκατάσταση). Για να αποκομίσει όμως πλεονεκτήματα, θα πρέπει να κάνει την κατάλληλη επιλογή εταιρίας.

Επειδή η οικονομική επιστήμη προσφέρει μεγάλο εύρος επιλογών για επαγγελματική αποκατάσταση, στόχος μου είναι την πρώτη πενταετία να εργαστώ σε ορισμένους από αυτούς τους τομείς, ώστε να συλλέξω εργασιακή εμπειρία να καταλήξω ποιος μου ταιριάζει καλύτερα. Αφού κατασταλάξω σε έναν τομέα θα προσπαθήσω να χτίσω τις γνώσεις μου πάνω σε αυτόν, μέσω μεταπτυχιακών σπουδών, σεμιναρίων, πιστοποιήσεων κλπ.

Ποια είναι τα δυνατά σας χαρακτηριστικά ή/και δεξιότητες που θα έκαναν μια εταιρεία να σας επιλέξει για να εργαστείτε για λογαριασμό της;

Είμαι οργανωτική, υπεύθυνη, επιμελής, συνεργάσιμη, υπομονετική, ευγενική, κοινωνική και πρόθυμη.
 

Ποια βασικά χαρακτηριστικά θα έπρεπε να έχει ιδανικά μια εταιρεία για την οποία θα θέλατε να εργαστείτε; 

 

Θα πρέπει να απαρτίζεται από ευγενικά άτομα και να σέβεται τους εργαζομένους και τους πελάτες της.

 

Θα θέλατε να εργαστείτε στην ena;

 

Σίγουρα.  

Tags: