Ξεχωρίζει το επενδυτικό Σχέδιο Καινοτομίας της εταιρείας Αγροθράκη ΑΕ - Σταυρακάρας Παναγιώτης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ξεχωρίζει το επενδυτικό Σχέδιο Καινοτομίας της εταιρείας Αγροθράκη ΑΕ - Σταυρακάρας Παναγιώτης

0 comments

H υλοποίηση ενός έργου καινοτομίας αποτελεί πάντοτε σπουδαίο νέο. 

Η υλοποίηση όμως σημαντικών έργων έρευνας και καινοτομίας σε μια περιφέρεια όπως αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ιδιαίτερα στον τόσο σημαντικό για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής τομέα της Αγροδιατροφής αποτελεί κάτι ακόμη πιο σπουδαίο και αξιοσημείωτο.

Ένα από τα καλύτερα έργα στο πρόγραμμα αξιολογήθηκε το έργο το οποίο ολοκλήρωσε η επιχείρηση "Αγροθράκη Α.Ε. - Σταυρακάρας Παναγιώτης" σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στα πλαίσια της δράσης “Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας, Έρευνας & Ανάπτυξης, στον τομέα προτεραιότητας της RIS3” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία & Θράκη” (ΕΣΠΑ 2014-2020).  

Το έργο με τίτλο "Ανάπτυξη καινοτόμων ζωοτροφών με αντιμικροβιακή ή και αυξητική δραστηριότητα από εδώδιμα βότανα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιοδραστικές ενώσεις" υλοποιήθηκε και έλαβε χρηματοδότηση στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, με την υποστήριξη των εξειδικευμένων στελεχών της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν στις 2 υβριδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη, τον Μάιο του 2022 και τον Ιανουάριο του 2023. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν μέσω της υπηρεσίας #enaevents, της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Η συνεργασία της ερευνητικής ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της μεταποιητικής επιχείρησης Αγροθράκη Α.Ε. απέφερε καρπούς και τα αποτελέσματα της έρευνας μπορούν να αξιοποιηθούν από την επιχείρηση στο άμεσο μέλλον. Το έργο μάλιστα ξεχώρισε ως υποδειγματικό και θα προβληθεί μεταξύ άλλων επιτυχημένων έργων καινοτομίας στο πλαίσιο προβολής του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανατολική Μακεδονία & Θράκη”. Για το σκοπό αυτό, ομάδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, συνοδευόμενη από τηλεοπτικό συνεργείο, πρόκειται να επισκεφθεί και να βιντεοσκοπήσει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Αγροθράκη Α.Ε., στη Γενισέα Ξάνθης όπου θα συνομιλήσει με τον κ. Σταυρακάρα προκειμένου να προβληθεί η εμπειρία της επιχείρησης στα Σχέδια Καινοτομίας.  

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, με την ολοκλήρωση και αυτού του έργου, αποδεικνύει έμπρακτα την αποστολή της να συνεχίσει να συμβάλει στην επιχειρηματική, οικονομική, τεχνολογική και κοινωνική ανάπτυξη της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην οποία δραστηριοποιείται.

Στο σχετικό Business Story για την επιχείρηση Αγροθράκη και το έργο καινοτομίας της που θα δημοσιευτεί το προσεχές διάστημα, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε περισσότερα.

Μείνετε συντονισμένοι!