Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στην Τεχνική Συνάντηση του Συλλόγου Γεωργικών Συμβούλων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

February 08, 2024 - 14:43
0 comments
Η συμμετοχή της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στην Τεχνική συνάντηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών - farmadvisors, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός που επισφραγίζει τη δέσμευση και την συμβολή της εταιρείας στην ανάπτυξη και την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα. 
 
Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο της Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ο Δ. Σταμενίτης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογραμμίζει την αξία και την σημασία της εκδήλωσης.
 
Η Τεχνική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, στο Κτίριο Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη και μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Γ. Στρατάκος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Σ. Χαρουτουνιάν, Πρόεδρος ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Μ. Γαρδικιώτης, Πρόεδρος Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε, ο Δ. Παππάς, Προϊστάμενος υπηρεσίας ΕΥΕ ΚΑΠ και ο Α. Θεοδωρόπουλος, Προϊστάμενος Μονάδας Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Γεωργικών Συμβουλών, Ε.Υ. Εφαρμογής Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Α.Α.Τ.
 
Ο Δημήτρης Μπαρδακίδης, Επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και μέλος του προσωρινού Δ.Σ. του συλλόγου, είχε την χαρά και την τιμή να παρουσιάσει σε περισσότερα από 80 στελέχη από 45 Φορείς Παροχής Γεωργικών Συμβουλών και σε ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις ευκαιρίες αξιοποίησης προγραμμάτων έρευνας και καινοτομίας του αγροδιατροφικού τομέα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και τους τρόπους δικτύωσης με φορείς και υφιστάμενα δίκτυα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο εθνικό οικοσύστημα στοχεύοντας στη βιώσιμη Αγροτική Ανάπτυξη.
 
 
Οι δωρεάν υπηρεσίες που παρέχει ο #DigiAgriFood, ο πρώτος Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, προς αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα έχον ως βασικό στόχο την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση του αγροδιατροφικού τομέα, διαμορφώνοντας ένα ελκυστικό πλαίσιο για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου.
 
Την Τεχνική Συνάντηση άνοιξε ο Σ. Δρυς, ιδρυτής της εταιρείας foodstandard και πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ., παρουσιάζοντας το πρόγραμμα την συνάντησης και κάνοντας μια εισαγωγή για τους σκοπούς και στόχους του συλλόγου.
 
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν:
 
  • ο Ι. Καραστέργιος, ιδρυτής της εταιρείας Farmanet και αντιπρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ. του συλλόγου farmadvisors, ο οποίος παρουσίασε τη σπουδαιότητα των μέχρι σήμερα ενεργειών που πραγματοποίησε ο Σύλλογος,
 
  • ο Ν. Μαργαριτόπουλος ιδρυτής της εταιρείας Genecon και Ταμίας του συλλόγου, παρουσίασε σημαντικά στοιχεία σχετικά με την πορεία υλοποίησης του υπο-μέτρου 2.1 του ΠΑΑ 2014-2020 από τους φορείς Παροχής Γεωργικών Συμβουλών.  
 
στο τέλος, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις του Συλλόγου για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Παροχής Γεωργικών Συμβουλών και ακολούθησε γόνιμος διάλογος.
 
Η ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και η απευθείας επικοινωνία με αρμόδια στελέχη του υπουργείου, προσέφεραν μια πολύτιμη ευκαιρία για την ανάδειξη και την επίλυση κρίσιμων θεμάτων που αφορούν την υλοποίηση του υπο-μέτρου 2.1 του ΠΑΑ 2014-2020.
 
Συνοψίζοντας, η συμμετοχή της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στην τεχνική συνάντηση δεν αποτελεί μόνο απόδειξη της προσήλωσης της εταιρείας στην προαγωγή και την υποστήριξη του αγροδιατροφικού τομέα, αλλά και έναν καταλύτη για την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη του τομέα, μέσω της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών και καινοτόμων πρακτικών.
 
Δείτε εδώ, την ομιλία του Δημήτρη Μπαρδακίδη στο Youtube.
 

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης έχει λάβει έγκριση για παροχή στήριξης στο πλαίσιο του υπο-Μέτρου 2.1, ως Φορέας Παροχής Γεωργικών Συμβουλών για την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με τη ιδιότητα της ως Φορέας Παροχής Γεωργικών Συμβουλών, η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης θα προσφέρει αξιόπιστες, εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλές σε όλους τους γεωργικούς παραγωγούς της Περιφέρειας. Οι αγρότες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για τις προηγμένες πρακτικές καλλιέργειας, τις βέλτιστες τεχνικές προστασίας των φυτών, την αποτελεσματική διαχείριση του εδάφους και των πόρων και πολλά άλλα θέματα που αφορούν τη γεωργική παραγωγή.

Διαβάστε περισσότερα για τα πακέτα Γεωργικών Συμβουλών που προσφέρονται στα πλαίσια του Υπομέτρου 2.1 του ΠΑΑ 2014-2020 «Χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών στο γεωργικό τομέα – Στήριξη για αποκόμιση οφέλους από τη χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών».