Επιχειρήσεις

135 εκατ. ευρώ στην μεταποίηση, εμπορία & ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων

March 29, 2024 - 12:00
0 comments

Προδημοσίευση 1ης Πρόσκλησης της Παρέμβασης Π3-73-2.3 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση/ εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός στη Γεωργία, Κομοτηνή

March 22, 2024 - 15:04
0 comments
Στην ημερίδα, «Ψηφιακός μετασχηματισμός στη Γεωργία» στην Κομοτηνή, είχε την χαρά να συμμετέχει η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Partner, Innovation & Communication Mediator του #DigiAgriFood, του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα.
 
 

Έρχεται η Παρέμβαση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την Μεταποίηση

March 19, 2024 - 10:52
0 comments

Στόχος της παρέμβασης είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών της χώρας σε μεταποιημένα ποιοτικά προϊόντα αλλά και την αύξηση των δυνατοτήτων διείσδυσης στις διεθνείς αγορές, μέσω της αξιοποίησης της πρώτης ύλης της πρωτογενούς παραγωγής, της ενσωμάτωσης της καινοτομίας, της ανάπτυξης μεθόδων και διαδικασιών προστασίας του περιβάλλοντος που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. 

Προδημοσίευση «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

February 09, 2024 - 12:52
0 comments
Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου προδημοσιεύτηκε το πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», με προϋπολογισμό 105,6 εκατομμύρια ευρώ. Η πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης: «Εξοικονομώ – Επιχειρώντας», με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στόχος του προγράμματος

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

Κανονισμός De Minimis: Αύξηση του ανώτατου ορίου για τα επιδοτούμενα προγράμματα

January 23, 2024 - 15:53
0 comments

Αυξάνεται το ανώτατο όριο για το ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (De minimis) που μπορεί να λάβει μία επιχείρηση ανά κράτος μέλος σε 300.000  για 3 έτη, στο πλαίσιο βελτιώσεων του κανονισμού που υιοθετήθηκαν με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Το εν λόγω ανώτατο όριο αντικατοπτρίζει τον πληθωρισμό που σημειώθηκε από την έναρξη ισχύος του κανονισμού De minimis (ΕΕ) αριθ. 1407/2013 και τις εκτιμώμενες εξελίξεις κατά την περίοδο ισχύος του παρόντος κανονισμού.  

Merry #enaxmas 2024

December 22, 2023 - 09:29
0 comments

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για μια ακόμη χρονιά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Ευχόμαστε το νέο έτος να είναι γεμάτο υγεία, χαμόγελα και νέες ευκαιρίες για εξέλιξη.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως τα γραφεία μας σε Ξάνθη και Χρυσούπολη θα παραμείνουν κλειστά από τις 2 έως τις 7 Ιανουαρίου. Επιστρέφουμε ανανεωμένοι την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου για τις νέες προκλήσεις που θα φέρει το 2024!

Καλές Γιορτές και Φωτεινό 2024!

Ανυπομονούμε για τις μελλοντικές μας συνεργασίες και τις επιτυχίες που θα κατακτήσουμε μαζί σας! 

 

Βιωσιμότητα & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Οι Επιχειρηματικές Στρατηγικές του Μέλλοντος

December 21, 2023 - 09:57
0 comments

Σε μια εποχή όπου η κλιματική αλλαγή και η κοινωνική ισότητα κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο, οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι. Η ένταξη της βιωσιμότητας στα επιχειρηματικά μοντέλα δεν αποτελεί πλέον μια απλή επιλογή αλλά μια αναγκαιότητα για τη μελλοντική ανάπτυξη και βιωσιμότητα, που πρόκειται να επηρεάσει την καθημερινότητα όλων των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Συνέδριο Επιχειρηματικότητας “DO I.T.” από την Thinc Thrace incubator

November 27, 2023 - 16:07
0 comments
Η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Thinc Thrace incubator, με ανάδοχους φορείς τις εταιρείες ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης & ΦΜ Επιχειρείν, διοργανώνει το Συνέδριο Επιχειρηματικότητας “DO I.T.” (Do – In – Thrace)
 
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στα Κιμμέρια Ξάνθης, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 9:30 π.μ.

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης σύμμαχος στην προσπάθεια Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Αγροδιατροφικού Τομέα

November 10, 2023 - 13:28
0 comments
Γόνιμες συζητήσεις αναπτύχθηκαν στο περιθώριο της εκδήλωσης με τίτλο: “Ψηφιακός Μετασχηματισμός προς μια Βιώσιμη Γεωργία” που διοργάνωσε η εταιρία FarmB στον πολυχώρο JOIST στην Λάρισα.
 

Pages