Digi-meat, kick-off meeting στο #enahub

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Digi-meat, kick-off meeting στο #enahub

0 comments
Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, περήφανος εταίρος του Digi–Meat, μιας νέας συνεργασίας που έχει ως σκοπό την αξιοποίηση της τεχνολογίας στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στο κρέας που παράγεται από τη σπάνια ελληνική βραχυκερατική φυλή, θα φιλοξενήσει τη Τρίτη 20 Ιουνίου το kick-off meeting των εταίρων του έργου.
 
Η συνάντηση των εταίρων του Digi–Meat, θα φιλοξενηθεί στο #enahub, σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών από κάθε τομέα, με κοινό στόχο την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.
 
Συντονιστής εταίρος του έργου είναι η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. Το εταιρικό σχήμα του Digi-Meat συμπληρώνουν η Green Projects, η Agromet, ο ΕΛΚΕ/ΑΠΘ, Εργαστήριο Λιβαδικής Οικολογίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, η εταιρεία ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ MEAT COMPANY, ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μύκης και οι κτηνοτροφικές μονάδες: Αβραάμ ΔαυίδΙωάννης ΚιτσουκάκηςΚαμπούρ Μητ. Μπετιούλ και Μολά Αλή Μεζ. Φατμέ.
 
Βασικός στόχος του Digi-Meat είναι η αξιοποίηση των αυτόχθονων φυλών οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο πολιτιστικό κεφάλαιο για την περιοχή και εν δύναμη πηγή εισοδήματος για τις ορεινές περιοχές.
 
Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου θα χρησιμοποιηθούν καινοτόμες διαδικτυακές b2b εφαρμογές, οι οποίες θα συνδέσουν τους τοπικούς κτηνοτρόφους με specialty food αγορές σε όλη την Ελλάδα. Μέσω του Digi-Meat οι αγορές αυτές θα τροφοδοτηθούν με υψηλής προστιθέμενης αξίας, τοπικής ταυτότητας και περιορισμένης προσφοράς κρέατα ελευθέρας βοσκής. Για τη διαχείριση των κοπαδιών καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους θα χρησιμοποιηθούν κολάρα τεχνολογίας Digitanimal.
 
Με τη συνδυαστική αξιοποίηση της εφαρμογής KalaΘos θα καταστεί εφικτή η πληροφόρηση σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα σχετικά με τα χαρακτηριστικά των ζώων (φυλή, διαδικασία εκτροφής) τις φάρμες / σημεία εκτροφής (ακριβής προσδιορισμός της θέσης στην πλατφόρμα Google maps κ.α.) και θα τεκμηριωθεί ο τοπικού χαρακτήρας και η ποιότητα του κρέατος.
 
Τέλος μέσω της κατανάλωσης αναμένεται να ενισχυθεί η βιωσιμότητα της κοινότητας (ethical consumption).