Ξεκίνησε ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ξεκίνησε ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων

0 comments

Ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων.

Περίπου 150.000 επιχειρήσεις έχουν χρέη στις τράπεζες και συνολικά 400.000 είναι οι επιχειρήσεις που χρωστάνε σε τράπεζες και δημόσιο και σύμφωνα με εκτιμήσεις ενδιαφέρονται για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφελών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα (μέσω της υπερ-σύνδεσης που υπάρχει στον διαδικτυακό χώρο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους www.keyd.gov.gr) και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στον Μηχανισμό.

Πλήρη οδηγό για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων έχει ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ). Ο οδηγός είναι σε μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων και αφορά κάθε πτυχή του εξωδικαστικού μηχανισμού: από τα βασικά στοιχεία της διαδικασίας και τις προϋποθέσεις υπαγωγής, την υποβολή αίτησης εκ μέρους του οφειλέτη και την εξέλιξη της διαδικασίας καθώς και την κατάρτιση της σύμβασης αναδιάρθρωσης οφειλών και τους κανόνες που τη διέπουν.