Γεώργιος Τζίνογλου

enateam's picture

Σύμβουλος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα

Τμήμα φυτικής παραγωγής, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης

Είμαι ο Γιώργος και είμαι μέλος της enateam από τον Μάρτιο του 2017. Συγκεκριμένα εργάζομαι στο υποκατάστημα της εταιρίας που βρίσκεται στην Χρυσούπολη Καβάλας.

Μετά την αποφοίτηση μου και την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας, εργάστηκα για σχεδόν τρία χρόνια ως γεωπόνος σε Αγροτικό Συνεταιρισμό οπωροκηπευτικών της περιοχής του δήμου Νέστου, με τις αρμοδιότητες μου να περιλαμβάνουν τον ποιοτικό έλεγχο, την φυτοπροστασία και την παρακολούθηση συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης. Έπειτα, εντάχθηκα στο δυναμικό της Ena, όπως ανέφερα και προηγουμένως ως σύμβουλος ανάπτυξης πρωτογενούς τομέα στο υποκατάστημα της Χρυσούπολης Καβάλας.

Αρχικά στην ena ξεκίνησα στον τομέα του ΟΣΔΕ, καθώς η στιγμή που εντάχθηκα στην ομάδα ήταν η απαιτητική περίοδος υποβολής των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης τωνπαραγωγών. Πλέον, στις αρμοδιότητες μου πέρα από την καθημερινή εξυπηρέτηση των πελατών στην Χρυσούπολη Καβάλας και την υπηρεσία του ΟΣΔΕ, έχει προστεθεί και η υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και συλλογικών σχημάτων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, χρηματοδοτήσεις που προέρχονται κυρίως μέσω των Δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020).

Πέρα από το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον της ena και χημεία μεταξύ των μελών της enateam, αυτό που με γεμίζει περισσότερο σε σχέση με τη δουλειά μου είναι να βλέπω ανθρώπους και επιχειρήσεις να αναπτύσσονται και να κάνουν το επόμενο βήμα, μέσα από τις συμβουλές των στελεχών της ena, μέσα από τις υπηρεσίες μας και την καθοδήγηση μας. Και μαζί τους φυσικά να εξελίσσεται ο τόπος μας, άλλα και εμείς οι ίδιοι.

Τον τελευταίο χρόνο όταν δεν είμαι στο γραφείο, ασχολούμαι με την παρακολούθηση και σύντομα την ολοκλήρωση μεταπτυχιακού προγράμματος στον τομέα των Ευρωπαϊκών σπουδών. Στον ελεύθερο χρόνο που απομένει μου αρέσει να ασχολούμαι με τον αθλητισμό και την ιστιοπλοΐα.

Η συμβουλή του Γιώργου

Πλέον, μικροί και μεγάλοι παραγωγοί αντιμετωπίζονται ως επιχειρηματίες και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθημερινά στον τομέα τους. Είτε κάποιος είναι επαγγελματίας αγρότης και απλά ασκεί την αγροτική του δραστηριότητα, είτε επιλέγει να κάνει το επόμενο βήμα εξελίσσοντας την επιχείρηση του μέσω κάποιου προγράμματος χρηματοδότησης, θα πρέπει να είναι προσεκτικός και να υπάρχει από μέρος του οργάνωση, πληροφόρηση και συνεχής ενημέρωση ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

#enamember