Αποτελέσματα «Νέων Αγροτών», μια ακόμα επιτυχία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

June 21, 2022 - 20:56
0 comments
Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της αξιολόγησης για την ένταξη των υποψήφιων δικαιούχων ενίσχυσης του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», του ΠΑΑ 2014-2020, με τη μοριοδότηση των αιτούντων, σε επτά (7) από τις δεκατρείς (13) περιφέρειες της χώρας (Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κρήτη, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος), αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης έχει καταφέρει σε σύνολο 86 αιτήσεων να έχει ήδη εντάξει στους δικαιούχους, 65 από τις 86 αιτήσεις αυτές, ενώ 17 αιτήσεις περιμένουν την ανακοίνωση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για να προσκομίσουν τα επιπλέον δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν ώστε να ενταχθούν κι αυτοί με τη σειρά τους. Επιπλέον 4 από τις αιτήσεις που ανέλαβε να συντάξει και να καταθέσει η ena βρίσκονται στο στάδιο των επιλαχόντων
 
Να διευκρινιστεί εδώ ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αφορούν το 90% του προϋπολογισμού του προγράμματος, ενώ το υπόλοιπο 10% αναμένεται σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία να καλυφθεί πολύ σύντομα.
 
Εφόσον επαληθευτούν οι προβλέψεις της ena και σύμφωνα με τη άνω διευκρίνηση η εταιρεία μας θα αγγίξει για μια ακόμα φορά το 100% της επιτυχίας καθώς όλοι όσοι εμπιστεύθηκαν την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης για την ένταξη τους στο πρόγραμμα «Νέοι Αγρότες» θα έχουν εγκριθεί.
 
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το υπομέτρο 6.1 «Νέοι Αγρότες», του ΠΑΑ 2014-2020 ως ποσό στήριξης ορίζονται τα 35.000 ευρώ, ενώ το ποσό αυτό μπορεί να προσαυξάνεται μέχρι και 5.000 ευρώ υπό περιπτώσεις.
 
Αναφορικά με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν κατατεθεί συνολικά 1460 αιτήσεις, από τις οποίες 1106 έχουν εγκριθεί, 58 απορρίφθηκαν ενώ το υπόλοιπο 10% του προγράμματος αναμένεται να καλυφθεί από 296 αιτήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.
 
Περισσότερες πληροφορίες στους συνημμένους πίνακες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων