Αγροτικά

Προδημοσίευση Παρέμβασης “Νέοι Αγρότες 2024”

December 13, 2023 - 11:38
Posted in:
0 comments
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παροχή οικονομικής στήριξης σε νέους που κατά το έτος υποβολής της αίτησης στήριξης δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση, ως αρχηγών, σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Η παρέμβαση Π3-75.1 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.») και από το Ελληνικό Δημόσιο

Περιοχές εφαρμογής παρέμβασης

Ολοκλήρωση εκδήλωσης “Γεωργία Άνθρακα. Ευκαιρίες και Προοπτικές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης”

November 30, 2023 - 14:29
Posted in:
0 comments
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Γεωργία Άνθρακα. Ευκαιρίες και Προοπτικές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης” στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Carbonica”, η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στην Ξάνθη.
 

2η Συνάντηση εργασίας ομάδας έργου Mountain Meat

November 17, 2023 - 12:16
Posted in:
0 comments
Την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, στο πλαίσιο του έργου Mountain Meat, στον Κένταυρο Ξάνθης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μύκης, της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης και του Εργαστηρίου Λιβαδικής Οικολογίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
 

Συνάντηση προσωρινού ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών με τον κ. Σταμενίτη

November 15, 2023 - 09:55
Posted in:
0 comments

Ο Yφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συζήτησε με το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου των Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών.

Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου των Φορέων Παροχής Γεωργικών Συμβουλών (Farm Advisors) συναντήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Διονύσιο Σταμενίτη, αρμόδιο μεταξύ άλλων και για τα θέματα των γεωργικών συμβουλών όπου και συζητήθηκαν διεξοδικά:

Σε διαβούλευση η πρόσκληση για τους “Νέους Αγρότες 2024”

November 01, 2023 - 10:29
Posted in:
0 comments

Έως τις 15/11/2023 θα παραμείνει σε διαβούλευση η προδημοσίευση της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στην παρέμβαση Π3-75.1 «Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας». 

Ολοκλήρωση συμμετοχής στην εκδήλωση: “Ψηφιακός Μετασχηματισμός προς μια Βιώσιμη Γεωργία”

October 31, 2023 - 08:37
Posted in:
0 comments
H ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Partner, Innovation & Communication Mediator του #DigiAgriFood, του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, παρευρέθηκε στην ημερίδα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός προς μια Βιώσιμη Γεωργία” που πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2023, στον πολυχώρο JOIST στη Λάρισα.
 
Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Διονύσης Σταμενίτης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Εκδήλωση “Ψηφιακός Μετασχηματισμός προς μια Βιώσιμη Γεωργία”

October 25, 2023 - 11:48
Posted in:
0 comments

H ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Partner, Innovation & Communication Mediator του #DigiAgriFood, του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, θα παρευρεθεί στην ημερίδα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός προς μια Βιώσιμη Γεωργία”.  

Ολοκλήρωση συνάντησης της ομάδας έργου Mountain Meat

October 11, 2023 - 15:38
Posted in:
0 comments
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 27/10/2023, η συνάντηση της ομάδας έργου Mountain Meat, μιας νέας συνεργασίας που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή κρέατος από γηγενείς και ελευθέρας βοσκής φυλές των ορεινών της Ξάνθης και της Δράμας, με στόχο την ανάδειξή του σε brand υψηλής προστιθέμενης αξίας για τις αγορές των αστικών κέντρων.
 

ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης: Ο απόλυτος σύμβουλος για την Αγροτική Ανάπτυξη

August 05, 2023 - 18:34
Posted in:
0 comments

Η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης εισέρχεται σε μια νέα φάση δυναμικής ανάπτυξης και προοπτικών. Με περηφάνια ανακοινώνουμε πως η εταιρεία μας κατάφερε να αγγίξει το απόλυτο 99/100 στην βαθμολογία, λαμβάνοντας έγκριση για παροχή στήριξης στο πλαίσιο του υπο-Μέτρου 2.1, ως Φορέας Παροχής Γεωργικών Συμβουλών για την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μια έγκριση που την καθιστά την απόλυτη πρωταγωνίστρια στον χώρο της αγροτικής ανάπτυξης!

Pages