Αγροτικά

Προδημοσίευση της πρόσκλησης για την ενίσχυση μελισσοκόμων

June 21, 2024 - 13:50
Posted in:
0 comments

Οι αιτήσεις στήριξης των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν βάσει της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2024 (έτος αναφοράς). Το έτος 2024 θα αποτελεί το πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων της πρόσκλησης. Η πρόσκληση αναμενεται εντός του 2024.

Σκοπός

Σκοπός είναι η οικονομική στήριξη των μελισσοκόμων για την προστασία των μελισσοσμηνών και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας.

Βιολογική Γεωργία & Κτηνοτροφία: Προδημοσίευση του νέου προγράμματος

June 21, 2024 - 11:50
Posted in:
0 comments

Η εφαρμογή των δεσμεύσεων της πρόσκλησης για την Παρέμβαση Π3-70-2.1 «Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους (νεοεισερχόμενοι στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία)» θα πραγματοποιηθεί εντός του έτους.

Οι αιτήσεις στήριξης των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν βάσει της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2024 (έτος αναφοράς). Το έτος 2024 θα αποτελεί το πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων της πρόσκλησης.

Ετήσια παράταση στην Απονιτροποίηση

May 18, 2024 - 12:31
Posted in:
0 comments
Ξεκίνησε από τη Τετάρτη 15 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για τη Δράση «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» με προϋπολογισμό ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, ύστερα από απόφαση των ΥΠΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη, ΥπΑΑΤ, Διονύση Σταμενίτη και του ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Στόχος της Δράσης

Στόχος της δράσης είναι η μείωση της ρύπανσης του νερού τόσο από νιτρικά ιόντα όσο και από άλλες εν δυνάμει ρυπογόνες εισροές (φωσφορικά ιόντα, φυτοπροστατευτικά προϊόντα). 

Δικαιούχοι

Φάνης Κουτρουβέλης: Συνέντευξη στο Ράδιο Χρόνος 87,5

May 09, 2024 - 15:41
Posted in:
0 comments
Την Τρίτη 30 Απριλίου, ο Φάνης Κουτρουβέλης, Σύμβουλος Ανάπτυξης Πρωτογενούς Τομέα της εταιρείας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, φιλοξενήθηκε στον αέρα του Ράδιο Χρόνος 87,5 και μοιράστηκε με τους ακροατές πολύτιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα με τίτλο “Εγκατάσταση Γεωργών Νεαρής Ηλικίας” που αναμένεται να προκηρυχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο
 

Workshop #5: ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στο πλαίσιο του #DigiAgriFood

April 25, 2024 - 13:08
Posted in:
0 comments
Το πέμπτο και προτελευταίο εργαστήριο της σειράς πρακτικών σεμιναρίων για αγρότες, με τίτλο "Τα σημαντικά σημεία της Νέας ΚΑΠ: οι ευκαιρίες Ψηφιακού και Πράσινου Μετασχηματισμού" προσέφερε στους παραγωγούς της Χρυσούπολης μια ευκαιρία για συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και απόκτηση νέων πληροφοριών σχετικά με τον αγροδιατροφικό τομέα και την Νέα ΚΑΠ 2023-2027. 
 
 

Workshop #2: ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης στο πλαίσιο του #DigiAgriFood

April 12, 2024 - 08:47
Posted in:
0 comments
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση του κύκλου δωρεάν πρακτικών σεμιναρίων “Τα σημαντικά σημεία της Νέας ΚΑΠ: οι ευκαιρίες Ψηφιακού και Πράσινου Μετασχηματισμού”. H εκδήλωση διοργανώθηκε από την ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Partner, Innovation & Communication Mediator του #DigiAgriFood, του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, στο υποκατάστημα της εταιρείας, στη Χρυσούπολη Καβάλας.
 

Προδημοσίευση Παρέμβασης “Νέοι Αγρότες 2024”

December 13, 2023 - 11:38
Posted in:
0 comments
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η παροχή οικονομικής στήριξης σε νέους που κατά το έτος υποβολής της αίτησης στήριξης δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους για την είσοδο και παραμονή στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση, ως αρχηγών, σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Η παρέμβαση Π3-75.1 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.») και από το Ελληνικό Δημόσιο

Περιοχές εφαρμογής παρέμβασης

Pages