Εφορία: Παράταση προθεσμίας ρύθμισης 120 δόσεων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

June 04, 2019 - 12:36
0 comments

Σύμφωνα με πηγές του Yπουργείου Οικονομικών, υπογράφηκε απόφαση  με την οποία παρατείνεται η προθεσμία της ρύθμισης των 120 δόσεων (νόμος 4611/2019) προς την Εφορία έως και Δευτέρα 30/09/2019, ενώ αναμένεται το σχετικό ΦΕΚ τις επόμενες ημέρες. 

Στόχος του Υπουργείου με την νέα αυτή παράταση είναι η "ευθυγράμμιση" της ρύθμισης προς την Εφορία με αυτήν προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία παρέχοντας έτσι "ανάσα" σε χιλιάδες φορολογούμενους.  

Χιλιάδες αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα που είναι ενεργή η ρύθμιση και αναμένεται να πολλαπλασιαστούν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία. Η δυνατότητα ρύθμισης έως και 120 δόσεις (υπό προϋποθέσεις) που προσφέρει ο ν. 4611/2019 αποτελεί ένα πλήρως λειτουργικό εργαλείο κυρίως για τα φυσικά πρόσωπα, ενώ για τις επιχειρήσεις θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα αποπληρωμής σε περισσότερα έτη από ότι ισχύει την δεδομένη χρονική στιγμή. 

Ωστόσο, για τα νομικά πρόσωπα, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες ειδικού καθεστώτος, είναι ενεργή η πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, μέσω της οποίας μπορούν να ρυθμίσουν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους έως και την 31.12.2017 προς φορείς του Δημοσίου (Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία) και Ιδιωτικού Τομέα (τράπεζες, προμηθευτές. κλπ). Εντός του μήνα, αναμένεται να ψηφιστεί η απόφαση για την ένταξη στη διαδικασία ρύθμισης του εξωδικαστικού μηχανισμού και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του οικονομικού έτους 2018.