Ημερίδα: Έρευνα στην Περιφέρεια ΑΜΘ

enateam's picture
Submitted by enateam on Mon, 05/13/2019 - 11:48
Ημερομηνία Εκδήλωσης: 
Wednesday, May 15, 2019

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης διοργανώνουν την Τετάρτη 15 Μάϊου 2019, στο Αμφιθέατρο "Γεώργιος Παπαδριέλλης" του ΤΕΦΑΑ στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, ημερίδα με θέμα «Η Έρευνα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Oι Συνέργειες για την Καινοτομία και τη Γνώση, Εργαλεία  Κοινωνικής Ευημερίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και των ερευνητικών φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Απευθύνεται στο σύνολο της Πανεπιστημιακής  και Ερευνητικής κοινότητας της Περιφέρειάς μας, καθώς και στους εμπλεκόμενους φορείς  με τον οποίους  καλούμαστε να διαμορφώσουμε  κοινές δράσεις στο πλαίσιο αυτό.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση για τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της Ε.Ε. και η καταγραφή των προϋποθέσεων για την χάραξη έξυπνης Στρατηγικής για την Έρευνα στην Περιφέρεια ΑΜΘ, τόσο για  το άμεσο μέλλον όσο και για το επόμενο πλαίσιο στήριξης.

Πρόγραμμα Ημερίδας

10:00 - 10:30

Εγγραφές

10:30 - 10:40

Χαιρετισμοί

10:40 - 11:00

«Ερευνητική Δραστηριότητα στο Δ.Π.Θ. Πεδίο  Συνεργειών και Πυλώνας Ανάπτυξης για την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.». Καθηγήτρια κα Μαρία Μιχαλοπούλου, Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης του Δ.Π.Θ. 

11:00 - 11:30

«Έρευνα και Καινοτομία στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια: Από το Horizon 2020 στο Ηorizon Europe». Δρ. Βασιλική  Κοσιαβέλου, Policy Officer στη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

11:30 -11:50

«Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” – Έρευνα,, Καινοτομία, Εκπαίδευση». Δρ. Νέστωρ Τσιρλιγκάνης, Διευθυντής Ερευνών, Επικεφαλής Παραρτήματος Ξάνθης.

11:50 - 12:10

«Synthetic Biology from omics technologies to genomic engineering». κα Μαριρένα Γρηγορίου, Καθηγήτρια Μοριακής και Αναπτυξιακής Βιολογίας, Τμήματος  Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Δ.Π.Θ.  

12:10 - 12:30

Coffee break

12:30 - 12:50

«Η Στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης στην ΠΑΜΘ, ως εργαλείο σχεδιασμού χρηματοδοτικών δράσεων της έρευνας». κ. Βασίλειος Πιτσινίγκος, Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

12:50 - 13:10

Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ): «Συμβολή στην αξιοποίηση των αλιευτικών πόρων και στη διαχείριση του υδάτινου περιβάλλοντος». κ. Γρηγόρης Κρέη, Διευθυντής Ερευνών ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

13:10 -13:30

«Μια νέα μοριακή και βιοπληροφορική πλατφόρμα για το μαζικό έλεγχο  εντόμων-φορέων ασθενειών». κ. Ιωάννης Καρακασιλιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Βιολογίας, Τμήματος  Ιατρικής  Δ.Π.Θ. 

13:30-14:00

Ερωτήσεις – Συζήτηση 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες/ Προεγγραφές

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της εκδήλωσης για να μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση, τους ομιλητές και τις παρουσιάσεις κάντε την online εγγραφή σας. 

Αρχεία: